tisdag 29 januari 2013

Årets första myra

MYRA :) Jaaaaa, jag är så himla glad - jag såg årets första myra idag, är det inte underbart så säg? :) Och det utanför mitt jobb när jag stod där och undrade när våren tänkt behaga komma i år? och så ser jag denna sötnos och jag blev alldeles lycklig. Och som om det inte vore nog gott folk, så skicka min kära syster ett MMS till mig nästan samtidigt på en söt liten blåsippsknopp från hennes trädgård och då var ju lyckan total :)

Dom har överlevt vintern och nu har dom så smått börjar tittat fram, jajaja - säkert kommer det bakslag, men det är ett gott tecken! Nu hade ju inte jag alls tänkt blogga om myror, men jag måste bara få hylla dom lite grann - jag hade tänkt att blogga om isbad och isande vindar och kyla som äter upp en, men vad gör jag inte för att undvika det? ;) Det får bli i nästa inlägg. Nu hyllar jag dom söta små myrorna som gör mig så glad, jag tror jag är den enda på mitt jobb som blir glad när jag ser en myra, förstår inte varför dom inte blir lika glada som jag blir? Dom bara tittar på mig som om jag kom från Mars, en Alien :))

Här har ni några söta små kittlande varelser från i höstas som jag hitta i en mapp nu. Just det ja, objektivet jag använde här är ett gammalt tysk objektiv som jag ropa hem från Ebay, jag älskar gamla objektiv; tyskar, ryska och gud vet vilka coola objektiv det finns därute, men attan så svårt att få skärpa och fokus och det gör det ännu roligare, utmaningen alltså - jag älskar att utmana mig själv, ju svårare desto roligare :) jag har ropat in några andra som jag testat och för mig är det ju det kostnärliga jag försöker få fram och då är gamla godingar nästan roligast. Detta objektivet är från -50-talet och jag är tokkär i det!


Nu borde jag ju visa någon bild på en blomma så man kan se den störtsköna bokén, men jag vet faktiskt inte i vilken mapp dessa ligger - men jag lovar att återkomma till dessa gamla objektiv.




Japp, detta var en liten hyllning till myrorna de små :) Vill ni se fler myror så kan ni titta här bland mina kategorier, där finns fler bilder på myror, men nu blev det några från en av mina mappar. Nu tittar jag ut genom mitt fönster och vem ligger därute och väntar på mig? Jo, min söta lilla räv :) Så, nu måste jag tyvärr gå ut med jordnötter och ägg till honom, mamma mia, vet ni vilket liv jag har här i min trädgård? jag bara måste berätta lite snabbt... På dagen kommer mängder av rovfåglar, det har jag berättat och visat förut - men dom vill också ha lite gott i magen, sen på kvällen kommer familjen räv. Så gissa vilken underhållning jag har :) Här behövs ingen TV minsann. Här är en bild jag tog häromdan på två vråkar, ska visa fler bilder sen. Inga coola bilder kanske, men just att man kan ha så himla kul i sin egen trädgård är väl ändå guld värt.


Vi hörs snart igen :) Var rädda om er och fota nu så det glöder om kameran, en kamera ska användas, ej sparas så brukar jag säga när min syster säger att min kamera är den enda kamera hon sett som är full med jord och som fortfarande fungerar :)
/Tammy

torsdag 10 januari 2013

På besök hos skräddaren

Idag tänkte jag att vi ska besöka Skräddarna! Dom kan minsann gå på vattnet, inte illa och nog fascineras iaf jag, när jag ser dom sväva fram och tillbaks där på ytan i jakten på föda. Och nog är det tur att dom kan gå på vattnet, - de kan nämligen inte simma :) och kan man inte det ena, så kan man alltid lära sig något annat.

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/197 

Dom här bilderna på skräddarna tog jag i höstas, men vill man fånga dom på bild så kan man börja redan nu på våren..., då kan kan man även få uppleva deras lektid.

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,2 - S 1/332

Men, det är inte bara Skräddarna som fascinerar mig så klart, det är vattenytan.....!

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/256 

Jag älskar att fota vattenytan, jag förtrollas utav den och hur den skiftar från ställe till ställe, från stund till stund, -är det vår och träden nyss slagit ut sina blad, så färgas ytan limegrön eller kanske ska vi säga giftigt grön?? Magi uppstår och man är fast :) Så hur kul jag än tycker det är att fånga små söta insekter, så är det ytan som förtrollar mig. Här är en bild på våren när Skräddarna parar sig, ser ni den giftigt livsfarliga färgen :) Det är de nyutslagna trädens färg som speglar sig i vattenytan, häftigt eller hur?

Canon 40D + Canon 70-200 

Här är en annan sötnos jag fångade en gång när jag fotade vattenytan i en sjö. Sen har jag fångat grodor och andra godingar i dessa vattenytors härliga värld, och det är mycket, mycket svårt att sluta :)

Canon 40D + Canon 70-200

Nåväl, för att återgå till de bilder jag tog i höstas, så hade jag med mig min fotokompis (Lloyd) Man kan ta med sig vilken kompis man vill, men det är bra om det är en fotovän som kan underhålla sig själv och som inte blir uttråkad då man kan ligga där vid vattnet i timmar.


Lloyd är en mycket bra fotokompis, han är med på ALLT :) Plus att han aldrig tjatar att han måste hem och äta middag eller annat knasigt som människor kan göra, mitt i en fototur :)

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/166 

Hur man än vänder och vrider på kameran, så blir det som musik i ögonen där i Skräddarnas värld, och det är då jag äntligen förstår hur de kan konsten att gå på vattenytan :)  Lever man i en sådan här vacker värld, tja - då kan man allt, - Även gå på vattenytan!

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,2 - S 1/256 

Och det blir lika häftigt i Sv/v tycker jag!

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/256 

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/256 

Något som jag försökte mig på, men som jag misslyckades med då men som jag tänker försöka mig på detta år, är att fånga HJÄRTAT då de svävar iväg ♥ På denna bild gjorde jag mig redo att fånga hjärtat som jag sett bildas i ytan då de svävar iväg...

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/197 

Men jag misslyckades :) Det blev bara början till hjärtat, kanske ni kan se vad jag menar vid hans söta bakben? Om inte annat så kan man kolla in mina paddbilder där jag har en sådan bild, men då med en padda istället.

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/197 

Minns ni att jag sa tidigare i inlägget att jag hade en sådan kanonfin fotovän, nämligen min älskade Lloyd som aldrig blir uttråkad trots att jag kan ligga kvar där vid vattnet i timmar...? ;) Nå, det stämmer inte alltid så bra, det händer att även han blir uttråkad efter ett antal timmar då matte legat stilla i vattnet i timtals. Och då har han hunnit undersöka hela området vi är på :) Och han är inte precis den tystlåtne och smidiga alltid, här kom han och lade sig mitt framför mig och suckade djuuuupt - och hans ögon sa allt - Är du inte klar snart så vi kan hitta på något annat nu :)) Han la sig så nära att han fick inte plats i bildrutan, så gör han när jag inte på något vis ska kunna missa att han är där ;) ♥

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/83s 

Tja, det är bara och packa ihop och dra någon annanstans, aldrig kan man få fota klart ;) Men jag hitta en liten söt spindel på vägen hem som bodde i en glimrande värld av diamanter.


Sen så fann jag en liten mygga som bestämt sig för att somna i en Mjölkört.


Önskar er alla en trevlig helg, med härliga fotostunder!
 /Tammy