söndag 14 juli 2013

Sommar, Sommar, sommar och ett tack


Nu är det sommar nu är det sol..., lalalala la la - Och det är den allra bästa tiden på året - så det så ;) Det här blogginlägget kommer att bli en aning rörigt är jag rädd, hav överseende gott folk.... , jag är mest så glad att jag faktiskt just nu sitter ner och skriver ett blogginlägg, och bara det att sätta sig ner framför datorn på sommaren känns jättekonstigt. Så konstigt att jag inte ens vet vad jag ska skriva om idag, det händer för mycket helt enkelt och ingen drog i handbromsen, så det är bara fullt ös :) Jag har bosatt mig mitt ute i havet, och när jag nu sitter här så inser jag att man kan nog bada för mycket? :)

För hur förklarar jag annars att det rinner saltvatten ut från mitt huvud? det liksom skvalpar därinne i hjärnan :)) Nu ska vi få se vad vi kan prata om idag då..., jag tar helt enkelt och öppnar någon fotomapp och så får det bli som det blir - RÖRIGT :) Vid den här tiden på året, så behöver man bara öppna utedörren så finner man alla underbara motiv, och myrorna älskar jag att fota, dom har sådan skön attityd. Allra bäst gillar jag fota dom som silhuetter, då kommer deras riktiga kaxiga jag fram - men här har jag fotat en liten trädgårdsmyra som sitter bland blommor och blad.


Alla dessa färger, alla dessa skönheter som dansar framför ens ögon - inte kan man låta bli att fota dom inte...., hör ni musiken? Jag hör ljuv musik när jag ser dom :)


Under blommorna hittar man fler myror, här ett par som funnit något väldigt gott att dricka, och dricka bör man i värmen.


Här en liten söt gräshoppa, den var faktiskt jätteliten - men den gav mig high five, så jag förstod att allt var på topp :)


Den här blomman bara älskar jag - så elegant och ändå så mild och diskret!


Öppnar en annan mapp och vad finner jag? Liljekonvaljerna...., ahhh, mina favoritblommor Nr 1 :) Ingen doftar som liljekonvaljen, ingen förtrollar mig så som hon gör och jag är aldrig ensam om det, här finner man oftast andra små söta varelser - denna gången såg jag att skogsmyrorna förtrollats av hennes magi. Och jag tokälskar skogsmyrorna, dom får mig alltid att skratta! Finns väl inget djur (insekt) som med sitt kroppsspråk kan berätta var skåpet ska stå, i detta fall - jag :) - Passa dig noga, säger dom och viftar med sina käftar mot mig och jag lovar, jag backar direkt ;)




Och de ggr jag försöker smyga mig fram, är han snabb att tillrättavisa mig tillbaks till min plats "- Håll avståndet!"





Javisst doftar dom gott, så gott att en del kryper in i klockorna - tänk om man ändå kunde göra det :)



Äsch, vi tar en annan mapp nu :) Och vad händer? Ännu en en mapp från havet - så konstigt ;) Den här dagen trodde vi att det skulle komma en tromb och gick ner på stranden, det kom ingen tromb - men åska kom till slut, underbart!


Det var en sådan där kvav och väldigt fuktig dag - en sådan där dag då man inget orkar mer än att ligga och vänta på åskan och njuta av havet.


Jonna och Lukas ligger där borta, Jonna fotar vågor och Lukas håller henne sällskap! Min älskade Lloyd, han är strandvakt, utnämnd av sig själv :) han kan ligga timtals, hela dagar på stranden och bara kolla, för att mellan varven gå ner och bada.


Men vad händer? Dom tror att Lloyd är en huvudkudde? Guuud så fräckt ;))


Jaha, som om det inte räckte, så tycker Jonna att Lloyd borde byta frissa och dessutom bli blond, oförskämt minst sagt ;) Se på Lukas, han låtsas inte känna dom ;)


Jag fortsätter fota vågor medan jag väntar på den där tromben....., och jag undrar hur många bilder jag har på vågor? Jag kan inte låta bli att fota vågorna, är som ett gift - är fullständigt fascinerad. Kanske kan jag skriva en bok om vågor? :) Havet då?



 Vi hoppar till annan mapp :) Rävarna...., åh min underbara söta rävfamilj! Dom här skulle jag kunna skriva mängder om, varför har jag inte gjort det för? Skumt, skyller på sommaren som fångade mig. Iaf, ni som följt min blogg har ju hört talas om mina rävar. Dom är helt fantastiska. Jag har dock inte fotat dom förut, men har försökt göra det nu. Inget bra precis, men ändå..., dom är ljuvliga och jag älskar dom djupt. Nu har dom bebisar, helt tokvilda sötnosar som stjäl alla Lloyds leksaker, fast det gör ju deras föräldrar också :) Här är mamma räv, på denna bild har hon faktiskt fått sina små vildingar - men dom ligger och sover. Men hon tycker om att prata en stund om livet.


Har ni hört en räv skrika någon gång? Första gången jag hörde det, trodde jag att det var någon som blev mördad :)) Jag lovar att berätta en annan gång om det där..., en smula pinsam är man förstås :)



Den här skönheten här under är Mr räv, det var med honom allting började..., han har en önskan, att bli vän med Lloyd, men tyvärr Lloyd känner inte samma lust och tycker att dom kan dra åt skogen :)





Sen har vi familjen Igelkott som kommer :) Förstår ni varför jag inte hinner gå och lägga mig på sommaren? :))) Jag kan omöjligt gå in helt enkelt! Det här är mamma igelkott, hon är väldigt glupsk och alltid på hugget efter gott käk - och det kan vi gärna stå till tjänst med :) En liten godbit till Fru Charmig :) Vet dock inte om hon hade blivit så smickrad över denna bild precis? Men jag tycker hon är vrååålsöt!


Dags med ny mapp! Näääää, inte en till från havet, nä nu vågar jag inte visa denna mapp - hahaha, ännu en från havet :) Ok, någon bild blir det ändå, sen ska jag sluta för idag, gissa varför? Någon vill visst bada ;) ~ Min allra finast skatt i livet, han som ger mig gråa hår och får mitt hjärta att slå dubbla slag, men även min badpartner i alla väder :)



Nä, nu tar jag inte en mapp till idag, för jag råka öppna nästa och vad var det i den? Jo...., rätt gissat, havsbilder :) Höll nästan på att glömma - jag vill säga TACK, jättetack!! Och förutom ett tack vill jag även svara de av er som mailat mig, men som inte fått svar. Jag skriver här istället! För en tid sedan var jag med i EISA's tävling :) Jag brukar aldrig tävla, men vem vet, kanske börjar jag med det? Hur som, det var en vänlig människa som tyckte, att den där måste du vara med i Tammy!! Ok, jag kollade in det lite och temat var makro. Jag hade god tid, men självklart så höll jag på att missa det till slut. För jag var på stranden :))

Samma kväll blev jag påmind och skyndade mig att kolla in den där tävlingen igen, vad var det nu? Vilka regler gäller? Bildstorlek o.s.v.. För en tid sedan fick jag mail från personer som gratta mig till tredjeplaceringen :) Wooow, vad kul, jag hade nästan glömt bort det där ju. Men så kom även andra mail. En del skrev bara kort och gott - VARFÖR SKICKA DU BARA IN EKOXAR?? Inget annat, inget grattis, inget hej ens..., nästan som om man blev anklagad? :) Det fanns förvisso dom som även sa grattis men även undrade över det här med att jag bara skickade in ekoxar! Så här ligger det till gott folk: Jag läste bildreglerna på EISA's hemsida och så här står det där för den som vill läsa http://www.eisa.eu/faq/maestro.html En bildberättelse?? på 5-8 bilder och temat ska vara makro/närbild....., och så kollade jag tidigare vinnare, deras fantastiska bilder kan man se här: http://www.eisa.eu/maestro.html Ok, jag förstår :)

Dom har skickat in bildserier på hundkapplöpning, friidrott m.m. och deras tema var "speed" Nu ska jag alltså göra samma sak, men inom temat makro :) Svårt, men skitkul ju..., vad har jag då för serier? Jag har myror, grodor, ekoxarna m.m... - det får bli en bildserie/berättelse med ekoxar och så tog jag dom! Så gott folk, jag läste reglerna och tolkade dom som om det skulle vara en bildserie inom temat makro, därför tog jag en serie på ekoxar och inget annat. Jag hade självklart tagit med annat om jag trodde att man kunde det. Jag hoppas att min förklaring räcker!

Jag är hur som, jättestolt över att tagit mig så långt med endast ekoxar :) Och jag vill även rikta ett stort grattis till alla andra som var med i denna tävling och tacka för denna gång! En liten bild på en blomma vill jag ha in här och tacka med, men tyvärr så vågar jag inte öppna en mapp till, för då blir det en på havet ;) Nääää, nu höll jag på att glömma en sak till - ett stort tack även till alla er som grattat mig för reportaget i tidningen NATUR & FOTO http://www.naturogfoto.no/ - japp, det är min ekoxebild på första sidan där :) Och artikeln om mig skrev goa vännen Anders Geidemark som efter träffen med mig antagligen drömde mardrömmar om hav, grodor, ekoxar m.m. :) Nu blir det bada igen :) Sinma lugnt gott folk, och var rädda om er!
/Tammy