torsdag 10 januari 2013

På besök hos skräddaren

Idag tänkte jag att vi ska besöka Skräddarna! Dom kan minsann gå på vattnet, inte illa och nog fascineras iaf jag, när jag ser dom sväva fram och tillbaks där på ytan i jakten på föda. Och nog är det tur att dom kan gå på vattnet, - de kan nämligen inte simma :) och kan man inte det ena, så kan man alltid lära sig något annat.

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/197 

Dom här bilderna på skräddarna tog jag i höstas, men vill man fånga dom på bild så kan man börja redan nu på våren..., då kan kan man även få uppleva deras lektid.

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,2 - S 1/332

Men, det är inte bara Skräddarna som fascinerar mig så klart, det är vattenytan.....!

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/256 

Jag älskar att fota vattenytan, jag förtrollas utav den och hur den skiftar från ställe till ställe, från stund till stund, -är det vår och träden nyss slagit ut sina blad, så färgas ytan limegrön eller kanske ska vi säga giftigt grön?? Magi uppstår och man är fast :) Så hur kul jag än tycker det är att fånga små söta insekter, så är det ytan som förtrollar mig. Här är en bild på våren när Skräddarna parar sig, ser ni den giftigt livsfarliga färgen :) Det är de nyutslagna trädens färg som speglar sig i vattenytan, häftigt eller hur?

Canon 40D + Canon 70-200 

Här är en annan sötnos jag fångade en gång när jag fotade vattenytan i en sjö. Sen har jag fångat grodor och andra godingar i dessa vattenytors härliga värld, och det är mycket, mycket svårt att sluta :)

Canon 40D + Canon 70-200

Nåväl, för att återgå till de bilder jag tog i höstas, så hade jag med mig min fotokompis (Lloyd) Man kan ta med sig vilken kompis man vill, men det är bra om det är en fotovän som kan underhålla sig själv och som inte blir uttråkad då man kan ligga där vid vattnet i timmar.


Lloyd är en mycket bra fotokompis, han är med på ALLT :) Plus att han aldrig tjatar att han måste hem och äta middag eller annat knasigt som människor kan göra, mitt i en fototur :)

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/166 

Hur man än vänder och vrider på kameran, så blir det som musik i ögonen där i Skräddarnas värld, och det är då jag äntligen förstår hur de kan konsten att gå på vattenytan :)  Lever man i en sådan här vacker värld, tja - då kan man allt, - Även gå på vattenytan!

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,2 - S 1/256 

Och det blir lika häftigt i Sv/v tycker jag!

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/256 

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/256 

Något som jag försökte mig på, men som jag misslyckades med då men som jag tänker försöka mig på detta år, är att fånga HJÄRTAT då de svävar iväg ♥ På denna bild gjorde jag mig redo att fånga hjärtat som jag sett bildas i ytan då de svävar iväg...

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/197 

Men jag misslyckades :) Det blev bara början till hjärtat, kanske ni kan se vad jag menar vid hans söta bakben? Om inte annat så kan man kolla in mina paddbilder där jag har en sådan bild, men då med en padda istället.

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/197 

Minns ni att jag sa tidigare i inlägget att jag hade en sådan kanonfin fotovän, nämligen min älskade Lloyd som aldrig blir uttråkad trots att jag kan ligga kvar där vid vattnet i timmar...? ;) Nå, det stämmer inte alltid så bra, det händer att även han blir uttråkad efter ett antal timmar då matte legat stilla i vattnet i timtals. Och då har han hunnit undersöka hela området vi är på :) Och han är inte precis den tystlåtne och smidiga alltid, här kom han och lade sig mitt framför mig och suckade djuuuupt - och hans ögon sa allt - Är du inte klar snart så vi kan hitta på något annat nu :)) Han la sig så nära att han fick inte plats i bildrutan, så gör han när jag inte på något vis ska kunna missa att han är där ;) ♥

Canon 5D Mark II + Canon 100 - 2,8 - B 3,5 - S 1/83s 

Tja, det är bara och packa ihop och dra någon annanstans, aldrig kan man få fota klart ;) Men jag hitta en liten söt spindel på vägen hem som bodde i en glimrande värld av diamanter.


Sen så fann jag en liten mygga som bestämt sig för att somna i en Mjölkört.


Önskar er alla en trevlig helg, med härliga fotostunder!
 /Tammy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar