fredag 30 mars 2012

De vita änglarna

Knölsvanar i havet

Havets änglar är vad svanarna är för mig!

" Jag tittar på klockan, och inser glatt att om en kvart - då är jag fri! Då har jag jobbat klart för dagen, då ska jag ut i naturen och njuta av värmen, av solen..., av våren! En kvart kan gå väldigt långsamt ;o) Men, så slår klockan äntligen rätt och jag springer ut till min bil, och kör direkt till stranden ♥ När jag kommer fram, har Jonna min syster redan kommit dit och jag ler när jag ser henne sitta där med alla fåglarna omkring sig. Dessa fåglar som vi besökt i flera år. När en del av måsarna ser mig, flyger dom mig till möttes och skriar högt och jag ler ännu mer :o)

 Nu ser även några svanar mig, en del går emot mig, som om det vill säga hej och jag känner en sådan lycka i hela kroppen att få vara där, hos dom. I deras värld. Som att vandra rakt in i den där världen jag älskar, en sagovärld som är fylld av kärlek! Jag sätter mig ner i sanden och känner hur solen värmer i mitt ansikte, och hur jag fylls av ett innerligt lugn i hela kroppen... Trygg..., trygghet är de ord som kommer till mig, fylld av ett inre lugn och harmoni känner jag hur jag måste lägga mig ner och bara få vila en stund där hos dom. Som om jag äntligen kommit hem efter en lång dag och kan få lägga mig ner och vila.

 Jag känner hur jag försvinner bort i drömmarnas land, - jag vaggas som ett barn av vågornas lugna skvalp och måsarnas för mig trygga skri.., inget spelar någon roll längre, bara jag får ligga här hos dom på deras strand och vila. Jag befinner mig mellan dröm och verklighet, jag hör, känner men vill få vara kvar i den där trygga känslan.. Någon går omkring mig...? vem? Jag vet inte, men jag hör deras traskande steg! Någon skvätter sand i mitt ansikte - men jag vägrar envist vakna ur detta tillstånd som är så behagligt. Någon drar i min fläta - Det gör inte ont, utan kittlas mera :o)

Jag känner hur någon stoppar ner något vid min nacke som blottas då min jacka öppnat sig, och det där känns väldigt kallt - en näbb som smackar vid nacken? :o) Sakta öppnar jag mina ögon, fortfarande befinner jag mig i ett drömliknande tillstånd och det är då jag förstår att jag vaknat upp mitt bland Dinosaurier som vandrar runt omkring mig!

En svans fot

Jag ligger och tittar på deras ödleliknade vackra fötter som traskar omkring mig och häpnar över vilken tur jag haft som äntligen fick se Dinosaurierna till slut!


Jag ser inte bara deras vackra fötter när jag ligger där. Dom har även dekorerat sanden omkring mig med sina vackra fina fjädrar och ännu en gång slås jag över hur mjuk och fin världen är bland djuren. Dunfjäder från svan


Jag sätter mig sakta upp och tittar rakt in i en vit ängels förtjusande dräkt! Drömde jag bara om Dinosaurier? Jag hade fel? det var inga Dinosaurier, utan änglar? Svanens vackra fjäderdräkt!Bäst att gnugga ögonen ordentligt :o) Dinosaurier och änglar? Tja, kanske det? En sak är iaf säkert - dom är alldeles underbara!Medan jag fokuserar på dom trollas mina ögon bort av Havets själar - Måsarna...! Och jag kan inte bestämma mig riktigt för vem jag ska fota, för dom är så vackra allihop och jag önskar nästan att jag hade fler ögon, allt för att inte missa en sekund i deras sällskap.

Havets själar

En utav havets vackra drömmande varelser!

Fiskmås

En bit ut i havet seglar dom runt som sagodjur ur den vackraste saga - hur ska jag kunna återge det jag ser? Det jag känner? Det dom betyder för mig?

Svan med måsar

Jag stannar till solen går ner..... Svanpar


När jag ser hur de glider runt på havsytan så förtrollande vackra - så går mina tankar till alla de svanar jag sondmatat..., minnena av att sitta med en utmärglad döende svan, att oroas över om den kommer att klara sig eller inte. Att minnas hur lite dom vägde när man tog hand om dom, hur chockad jag blev varenda gång att en sådan stor fågel, kan väga så lite när den har det svårt och tufft. Att se en svan som stunden innan hängde med hela huvudet och hur kraftlös deras kropp var, för att en stund senare fyllas på med energi, fyller mig återigen denna stund med en enorm lycka. Att då se dessa vackra djur segla omkring, kan jag med ord inte beskriva hur mycket jag värdesätter! Svanen


Deras kärlek är oftast en livslång kärleksaga Svanparet


Svanpar

Alla bilderna, utom en är tagna med en Canon 5D + Canons 70 -200 + gråfilter samt handhållet. Önskar er alla en härlig vårig helg ♥ Och ni har väl inte missat, att vitsipporna slagit ut? :o)
 /Tammy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar