söndag 6 maj 2012

Om jag kunde måla


Kära läsare! Har ni någonsin sett när man släpper ut kossorna på grönbete? Har ni sett den där lyckan de utstrålar? Hur deras söta ben springer åt alla håll...., hur de hoppar och studsar och man blir så innerligt lycklig långt in i hjärtat när man ser den lyckan de utstrålar när det får komma ut i det fria ♥ Ja, det är ungefär så jag känner mig nu, om jag får göra en jämförelse med dessa urgoa djur!

Jag kan inte gå in om kvällarna, jag har bosatt mig därute i salladen och jag kan knappt förmå mig att lämna naturen och allt det där underbara därute som fyller mig med en sådan sanslös lycka. Aldrig har våren varit så vacker som nu!! Ååååh, sådär säger jag varje vår nuförtiden :o) Jag blir så hänförd, så förtrollad. Det finns inget som slår våren! Alla små söta blommor som står som små solar med sina söta ansikten vridna mot sin moder - solen! Alla dessa bladknoppar som slår ut, så skira, så vackert målade i en skir ljusgrön nyans som får en att vilja nudda vid dom bara för att inse att dom är sådär mjuka som de ser ut. Fåglarnas glada kvitter, kan man annat än le? kan ens hjärta annat än slå dubbelvolter av lycka?


Efter en längre tid med massor av otur och även olyckor så kände jag att - Nädu Tammy, nu gör du bäst i att knacka på hos rävarna utanför din dörr och fråga om du får bosätta dig där i deras gryt en tid framåt :o) Jag ska bespara er läsare all min makalösa otur som vällde över mig, men kan berätta att ALLT jag rörde vid, gick i sönder - Kan bara skratta åt det nu :o) Även om jag inte gjorde det då, så visste jag att allt som är materiellt ändå inte har något värde för mig, så våga aldrig bli ledsen..., japp, så sa jag till mig själv varenda dag då jag kände att tårarna var nära.

Det gick så långt att det fanns dom som bad mig stå en bit ifrån dom, för med tanke på min otur så skulle väl det dom höll i då också gå i sönder :o) Låt mig bara få göra ett förtydligande, jag är inte den som gråter över saker som går i sönder, absolut inte!! Men när allt brakar samman och då det varje dag är nya saker som avlöser varann så blir man less och vill bara försvinna eller trollas bort, och borttrollad blev jag då våren kom och tog hand om mig, -hon satte mig på grönbete på obestämd tid. Allt som heter datorer, bilar, TV-apparater, telefoner m.m. var strikt förbjudet, jag fick gå till mitt jobb sa hon, sen var det raka vägen ut i salladen, punkt slut ;o) Vitsippor Anemone nemorosa


Om jag kunde måla..... Den tanken kommer nästan alltid till mig när jag är därute i naturen! Tänk att ta med sig en stor duk, ett stafli, en bunt med färger och sen bara kunna måla det jag ser och känner..., tänk om jag kunde det? Men jag kan inte måla! Inget vidare iaf! Min mamma kunde, min syster kan..., men då jag försöker, ser det bara hemskt ut - men kul är det, och tänk om man kan bättre idag än då?? Njae, tror inte det! Jag beundrar de som kan måla!

Har ni sett dom som målar på gatorna? Helt fantastiskt! Eller gatukonstnärer som sitter och målar av folk som vill bli avporträtterad och på några minuter så har dom lyckats fånga hela dennes personlighet -- jag är djupt imponerad. Fast å andra sidan känner jag likadant då jag sitter i bilen och hör ett klassiskt mästerverk och mina fingrar flyger över instrumentpanelen då jag spelar piano i takt till Tjajkovskij, Bach, Beethoven eller varför inte Guns N Roses? - Jag borde bli gitarrist eller musikdirigent för tusan, det kan väl inte vara så svårt?? ;o)


Jag tror inte jag ska bli vare sig girarrist eller gatukonstnär, det är bara att inse att det krävs lite mer :o) Men jag kan iaf leka med min kamera, och känna både klassisk och rockig musik i bilderna, och jag kan leka med slutartider och skärpan eller ska jag säga oskärpan? precis som jag vill.... För allt jag vill är bara att försöka fånga den känslan jag känner..Och solen...., ja, jag älskar henne! Hennes varma strålar hjälper mig att få fram den känslan jag känner där hos vitsipporna. Hon gör hela bilden åt mig, jag råkar bara finnas där brevid som en betraktare som försöker fånga hennes skönhet.

Vitsippa Anemone Nemorosa

Och tillsammans med solen, så leker vitsipporna framför mina ögon i takt med vinden..., som små vackra fjärilar ser jag dom dansa framför mig.

Vitsippor Anemone nemorosa


Spindel hos vitsipporna

Lloyd...., min allra bästa vän! Det finaste jag vet, han äger mitt hjärta ♥ Ja, jag vet..., jag har sagt att han är en obstinat, galen, otämjd vild och rabiessmittad galning och så är det ;o) och det är just det jag älskar med honom! Han kan konsten att med sina ljuvliga ögon förtrolla bort mig totalt om hur extremt jobbig han är att ha med sig, så jag tar med honom som en naiv toka och påminns varje gång om hur hans snälla ögon ännu en gång bedrog mig ;o)


Ena stunden ligger han snällt där och håller mig sällskap, men så plötsligt är han borta....

Lloyd en Nuffe

Det är dock inte alls svårt att hitta honom, han både hörs och syns långa vägar. Finns inte ett djur på denna planet som kan skvätta mer vatten omkring sig, en sann kameradödare ;o) För visst kan han simma tyst runt en liten stund som en bäver och samla pinnar, men så fort han sätter tassarna där han bottnar, så är tystnaden bruten!


Och när han kommer fram till mig, så tittar han inte ens mig i ögonen när jag frågar varför han bara stack - han tittar liksom förbi mig, som om jag inte fanns - eller som om jag störde honom i ett spaningsuppdrag. Som grädde på moset, ser han till att gå riktigt nära mig för att vara helt säker på att när han skakar sig nästa gång, att jag får allt över mig - då har han lyckats, som ett straff till mig för att jag stannade för länge på ett ställe och fotade ♥ Att fota en svart galning i motljus som aldrig står still är inte så lätt, men han är en kul kille att fota iaf - full av pinnar och grejer han hittat på sin väg♥

Lloyd Newfoundlandshund

Nä, nu har jag minsann lyckats skriva en bra stund utan något har gått i sönder, bäst jag avslutar! Jag ser nu att Månen är otroligt vacker därute, så jag tror jag ska gå ut och njuta av den en liten stund. Jag vill önska er en underbar fortsättning på denna helg och en härlig ny vecka med massor av Vårglädje ♥
/Tammy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar