tisdag 7 augusti 2012

Ljusa drömmar


Canon 5D Mark II - Canon 100 -2.8 - Bländare 2.8 - Slutartid 1/49 s - ISO 100

Jag satt därute och njöt av den vackra stjärnhimmeln. I bakgrunden spelas en fantastisk orkester - det är syrsorna som står för musiken. Nja, inte riktigt sant det där, - det är faktiskt gräshopporna som spelar ihop med vårtbitarna och dom gör det ruggigt bra! Jag ser stjärnfall under tiden - får man önska något då? Isåfall önskar jag att denna vackra tid aldrig tar slut. Det prasslar till där borta i singeln vid staketet - jag ler, för jag vet vem det är ♥ Det är igelkottarna som kommer nu, man kan sätta klockan efter dom. Jordnöttsdax :o) Senare kommer familjen räv, då när Lloyd har gått in. De brukar skälla på honom. Har ni hört en räv skälla?

Första gången jag hörde det trodde jag att det var någon som blev misshandlad och gick ut och skrek - snälla sluta, livrädd att gå ut där, men ville ändå att den som var därute skulle veta, att jag hört :o) När skriken inte upphörde, fick jag klä på mig och gå ut i mörkret, jätterädd var jag..., men alla skrik försvann, tills jag låg i min säng igen - då började dom. Nu vet jag vem det är som skriker ♥ Han avslöja sig själv och sin söta familj när han gick ända fram till staketet och skällde på mig. Nu vet jag att det betyder att Lloyd ska gå in så att dom också kan få jordnötter. Jag har känt Herr räv i två år, och visste att han skaffat flickvän och jag misstänkte att de fått småttingar - men då hade jag aldrig blivit utskälld förut, eller rättare sagt - Lloyd blev utskälld, vilket han tyckte var otroligt roligt ;o)

Canon 5D Mark II - Canon 100 -2.8 - Bländare 2.8 - Slutartid 1/83 s - ISO 100

Javisst får man önska och drömma om vad man vill, för trots att jag vet att sommaren till slut försvinner för detta år, så är ju drömmen ändå bara min. Och vad vore livet utan drömmar? Säkert ett liv förankrat i en sann verklighet, men vad mer? Är vi inte alltid där ändå? För vart tar alla våra drömmar vägen? Tar någon dom ifrån oss? Vart tar dom vägen? Inser vi kanske att en dröm ibland inte blir mer än en just en dröm? Och det är ju inte helt fel? Att våga drömma är viktigt, tror jag..., att tro på något, att hoppas...., att kanske kämpa för något, kan vara något man tycker är fel i livet, något man vill förändra. Så våga drömma, den är din - den kan ingen ta ifrån dig! Låt ingen ta ifrån dig din dröm, göra dig ledsen - och gör någon dig ledsen, så tar den död på dina drömmar, på din tro på den du är i ditt hjärta.

Canon 5D Mark II - Canon 100 -2.8 - Bländare 2.8 - Slutartid 1/99 s - ISO 100

Så jag fortsätter drömma därute under stjärnfallen - kan man annat när man har den bakgrundsmusiken? Iaf, inte jag - jag påverkas massor av musik. och musik, tja, det kan dom - gräshopporna :o) Och när jag satt därute så tänkte jag - Nu måste jag skriva en blogg, jag är ju så långt efter...! Jag imponeras av alla andra som hinner skriva så vackra bloggar med massor av ljuvliga bilder, så jag skyller på dom. Det är ert fel att jag inte hinner med en blogg, för jag fastnar hos er när jag väl sätter mig ner vid datorn. Nä, allvarligt talat - så befinner jag mig mest i havet nuförtiden, jag är skrynklig som ett russin för jag går aldrig upp ur det och jag har en hund som är lika tokig i havet, och när jag sitter här vid min dator, - så känns det som om jag har saltvatten i hjärnan :o)

Canon 5D Mark II - Canon 100 -2.8 - Bländare 2.8 - Slutartid 1/64 s - ISO 100

Kära ni, dom här bilderna är mitt sätt att försöka få fram den ljusa, skira, mjuka känslan som sommaren ger mig. Jag älskar ju kort skärpedjup, men jag går gärna längre än så - ur fokus! Jag vill kunna stå en bit ifrån och se bilden, se vad det är som växer fram. Kanske lite luddigt förklarat? Drömmande igen..., absolut, I'm a dreamer :o) Ljusa, skira - även det medvetet. Överexponerat kan man också säga om man vill, men medvetet från min sida. Nu vet jag ju inte hur mörk eller ljus just din bildskärm är, men jag får hoppas att du inte blir bländad? ;o) Vädret var uselt, regnade mellan varven. Men där stod dom, aklejorna med sina söta böjda huvuden och sa - " Kan du fånga min själ på bild" ? och jag försökte. Jag har massor av bilder på aklejorna, även med deras söta besökare och det får jag återkomma med.

Canon 5D Mark II - Canon 100 -2.8 - Bländare 2.8 - Slutartid 1/41 s - ISO 100

Var rädda om er och njut av sommaren, och glöm inte bort att drömma, det gör själen gott.

Canon 5D Mark II - Canon 100 -2.8 - Bländare 2.8 - Slutartid 1/64 s - ISO 100
/Tammy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar